DOF Tools AB

DoF Engineering AB startades som ett resultat av ett forskningsprojekt. Genom att forma en borrspets som ger minimalt axiellt motstånd kunde matningarna ökas och i samband med det sänktes temperaturen i materialet, vilket i sin tur gav bättre livslängder.

En CNC-verktygsslip köptes in och produktionen i Trollhättan var igång. SKF, Parker Hannifin, Volvo Penta och Componenta i Främmestad och i Åmål var bland de första kunderna. DoF Engineering hade även en konsultdel med uppdrag inom konstruktion och hållfasthetsberäkningar  mm.

Konsultsidan avvecklades 2006 och i en nysatsning på borrsidan bildades DOF Tools AB. Ytterligare en verktygsslipmaskin köptes in, ett lagerprogram byggdes upp och återförsäljarnätet byggdes ut i Sverige och genom agenter i Finland, Tyskland, Norge och Danmark påbörjades en exportlansering.

Idag är DOF Tools en självklar sammarbetspartner till TechPoint och listan med nöjda kunder blir bara längre och längre. Är du nyfiken på vad DOF Tools kan göra för din verksamhet? Kolla in DOF Tools hemsida, deras Webshop eller kontakta oss för mer information!